luni, 21 iulie 2014

Admiterea 2014

A inceput admiterea la facultatile iesene si spre surprinderea mea, universitatile au fost luate cu asalt - unele din ele e adevarat. Medicina de exemplu a avut un aflux mare de canditati, la Bucuresti de exemplu fiind 7 candidati pe un loc. La Iasi erau 3 pe un loc, insa asta inseamna mult mai ales ca tineretul din ziua de azi a inceput sa fuga de facultati si sa se indrepte spre joburi, caci tentatia cea mare tot a banului ramane.

Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi

Este din ce in ce mai greu sa faci o facultate in Iasi si asta din cauza costurilor mari. Daca tot vorbim de medicina, taxa de scolarizare pe anul universitar 2014 - 2015 ajunge si la 6000 de lei. Mi se pare o suma mare caci in afara de acesti bani studentul roman mai trebuie sa plateasca cazare, masa si mai aiba si el ceva cheltuiala. Ca sa nu zic ca multi vor sa isi traiasca viata si astfel apar si iesirile in cluburi, mersul la mare, la munte etc. 
Sunt cateva universitati care nu cred ca ar trebui sa aiba prea multe locuri caci cererea pe piata este destul de mica. Cine mai are nevoie de ingineri in TCM, sau hidrotehnica sau chimie industriala? Cand numarul inginerilor in aceste domenii este destul de mare iar numarul de locuri de munca este in regres.
Ma uitam ca zona industriala este daramata realmente, putine fabrici mai fiind in picioare. S-a daramat cam tot ce s-a putut iar firmele care au castigat licitatiile au dus fierul vechi la remat si astfel au iesit intr-un profit, mic dar sigur.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes